Twee jeugdigen ingesloten ter zake bezetting van gebouw of grond van derden

De 16-jarige B.B. en de 13 jarige- C.O.  zijn op woensdag 18 maart door de politie van het bureau Latour aangehouden ter zake overtreding van artikel 411a van het Surinaams Wetboek van Strafrecht, dat praat over bezetting van gebouw of grond van derden. De meisjes hielden de woning van een mevrouw bezet. Zij zit momenteel in het buitenland. Een zus van de eigenaresse van de woning deed  aangifte bij de politie. De meisjes waren de woning binnen gedrongen nadat zij een toegangsdeur geforceerd hadden.

Uit het politioneel onderzoek is naar voren gekomen dat B.B. en C.O. enkele weken terug van huis zijn weggelopen.  Het vermoeden bestaat dat zij aan commerciële seks deden in het huis omdat in de avonduren verschillende mannen ter plaatse verschenen.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de meisjes in verzekering gesteld door de politie.Vervolgens bracht de politie de moeder van het 16 jarig meisje in beeld. Haar moeder verklaarde het volgende aan de politie. Dat haar dochter het tot een gewoonte heeft gemaakt om van huis weg te lopen. Voorts dat zij geen aangifte van vermissing heeft gedaan toen haar dochter de laatste keer van huis is weggelopen.

Met betrekking tot de 13 jarige is gebleken dat zij vanuit ons buurland Frans-Guyana illegaal Suriname is binnen gekomen. Van haar is hoogstwaarschijnlijk ook geen aangifte van vermissing gedaan bij de politie. De politie van de afdeling Jeugdzaken is belast met het verder onderzoek in deze zaak.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.