Twee jeugdigen aangehouden ter zake diefstal middels braak

De politie van het bureau Latour heeft op dinsdag 17 juli 2023 twee jeugdige verdachten R.J. en R.M., beiden 14 jaar oud opgespoord en aangehouden.

Deze jeugdigen worden ervan verdacht in de maand mei 2023 in een woning in het ressort Latour te hebben ingebroken. De eigenares was ten tijde van de woninginbraak in Frans-Guyana. De broer die in een andere woning op het zelfde perceel woonachtig is, deed van deze inbraak aangifte op voornoemd politiebureau.

Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat de jongens zich via een raam toegang hebben verschaft tot het pand en de woning overhoop hebben gehaald. De aangever L.O. (30) kon vanwege de afwezigheid van zijn zus niet precies aangeven wat er is buit gemaakt.

Bij een ingesteld onderzoek door de politie, kwamen de twee jeugdige verdachten in beeld, waarna het tweetal op 17 juli 2023 is opgespoord en in de kraag is gevat. Hangende het onderzoek zijn R.J. en R.M. overgedragen aan de politie van Jeugdzaken.

De jeugdigen zijn voorgeleid en na overleg met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten door de politie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.