Twee jarig meisje omgekomen bij woningbrand

Het twee jarig meisje, Alicia Richards is op woensdag 1 februari omgekomen bij een woningbrand aan de Flamingostraat.

De politie van het bureau Geyersvlijt kreeg van het Command Center de melding van een woningbrand op het vermeld adres en deed de locatie aan voor onderzoek. Daar aangekomen gaf een buurman de wetsdienaren te kennen dat de 5-jarige J.R., zijnde de broer van Alicia naar buiten was gerend op zoek naar hulp, aangezien de jongen aangaf dat zijn zusje nog in het gebouw was. Vanwege de rookontwikkeling die uit het gebouw kwam kon de buurman het meisje niet redden.

Het betreft in deze een hoogbouwwoning die op het electriciteitsnet was aangesloten, maar niet tegen brand was verzekerd. Het vermoeden bestaat dat de twee minderjarigen met vuur speelden, waardoor het matras vlam heeft gevat met voor Alicia het noodlottige gevolg. Gebleken is dat de moeder de twee minderjarige kinderen alleen thuis had gelaten. Tijdens de nablussingswerkzaamheden stuitten de brandweerlieden op het verkoolde lijk van Alicia.

In opdracht van het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam van Alicha door de politie voor obductie in beslag genomen.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.