Twee illegale goudzoekers lopen schotverwondingen op waarbij een het leven heeft gelaten

De 35- jarige illegale goudzoeker Furgil Aloeboetoe is op zondagmiddag 28 juli overleden op de concessie van het goudwinningsbedrijf ” I Am Gold “.
Op die bewuste zondagmiddag was een “taskforce” bezig met het verwijderen van een grote groep illegale goudzoekers uit een der mijngebieden van het bedrijf in kwestie. De “taskforce” bestaat uit leden van het Korps Politie Suriname, het Surinaams Nationaal Leger, leden van de organisatie Ordening Goud Sector en bewakers van het mijnbouwbedrijf zelf.
Op een bepaald moment liep de situatie uit de hand waarbij leden van de taskforce gebruik maakten van hun vuurwapens. Daarbij zijn Furgil Aloeboetoe en ene Leandro, P. door kogels gewond geraakt.
De verwonding van Furgil was van dien aard dat hij ter plaatse is gestorven. Leandro is eerst behandeld op een plaatselijke polikliniek, waarna hij werd overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis te Paramaribo. Na behandeling in het ziekenhuis mocht hij naar huis.
Het ontzielde lichaam van Furgil Aloeboetoe is hangende het onderzoek door de politie in beslag genomen.
Na het schietincident hebben de illegale goudzoekers vernielingen gepleegd aan eigendommen van het bedrijf. Zij hebben onder andere een autobus, zwaar materieel en een posthuis van de organisatie Ordening Goud Sector in brand gestoken.
Deze zaak is in onderzoek bij de afdeling Recherche Regio Midden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.