Twee doden bij vermoedelijke liquidatie aan de Rubenstraat

De twee manspersonen die in de ochtend van woensdag 17 april 2024 het leven hebben gelaten bij de vermoedelijke liquidatie aan de Rubenstraat zijn inmiddels geidentificeerd en positief herkend door familieleden.
De slachtoffers zijn twee Guyanese staatsburgers en bestaat het vermoeden dat de afrekening te maken heeft met een vete in het buurland Guyana tussen groepen.

De politie kreeg die ochtend omstreeks 02.00 uur de melding van een schietincident op de kruising van de Ruben- en de Albrecht Durerstraat nabij een eetgelegenheid.
Daar aangekomen troffen de wetsdienaren twee manspersonen aan met schotverwondingen over het gehele lichaam, die geen tekenen van leven meer vertoonden.
Het voorlopig onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat twee manspersonen op een bromfiets, gekleed in het zwart met integrale valhelmen op, in de buurt van de eettent stopten waar de twee slachtoffers stonden. Eén van de mannen stapte van de bromfiets af, liep naar de richting van de latere slachtoffers en opende het vuur op hen. Na de daad hebben de twee verdachten op de bromfiets de plaats verlaten. Eén van de slachtoffers probeerde aan het op hen geopende vuur te ontkomen en sprong in een langs de weg lopende trens alwaar hij dood is aangetroffen.

Het Korps Politie Suriname doet een beroep op de samenleving om alle informatie die kan leiden tot het aanhouden van deze verdachten en alle andere verdachten die Suriname onveilig maken en of situaties creëren om de veiligheid van het land in gevaar te brengen door te spelen aan het Command Center op het nummer 115, de dichtsbijzijnde politiebureau of de gratis tiplijn op het nummer 179.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.