Twee dieven kort na hun daad in de kraag gevat

Joël, M. en Renato, J. beiden 32 jaar oud, zijn in de morgen van woensdag 18 september door politieambtenaren van het bureau Livorno, met assistentie van leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo ( RBTP), aangehouden.
De politie van het bureau Livorno kreeg op woensdagmorgen de melding van het Command Center, dat aan de Martin Luther Kingweg, ter hoogte van een Cars Center, een beroving had plaats gevonden.
Volgens verklaring van de benadeelde stond zijn auto in de boven genoemde weg geparkeerd. In het voertuig bevond zich een geldtrommel met geld. Dat op een gegeven moment twee mannen de geldtrommel uit zijn auto wegnamen om vervolgens in een voertuig te stappen waarmee met hoge snelheid is weggereden. Die twee dieven zouden naderhand Joël, M. en Renato, J. blijken te zijn.
De benadeelde zette de achtervolging in waarbij hij naar het Command Center belde om de diefstal door te geven en om aan te geven dat hij de dieven achterna reed. Op een bepaald momentverloor de bestuurder van de vluchtauto de controle over de besturing van dat voertuig. Het gevolg was dat de vluchtauto twee elektriciteitsmasten ramde alvorens tot stilstand te komen.
Het gelukte Renato om uit het voertuig te stappen waarna hij het hazenpad koos met een deel van het gestolen geld. Joël kon niet vluchten omdat hij bekneld zat in het voertuig. Hij heeft vermoedelijk een beenfractuur opgelopen. De politie, die inmiddels ter plaatse was gearriveerd, zorgde ervoor dat Joël uit de auto werd gehaald en naar het ziekenhuis werd overgebracht om medische behandeld te worden. Ondertussen werd het gebied door de plaatselijke politie en collega’s van het RBTP uitgekamd op zoek naar Renato. Hij werd aangetroffen en aangehouden in een bosschage in de Botromakiweg in het politie ressort Livorno. Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn Joël, M. en Renato, J. inverzekering gesteld ter zake diefstal. De politie van Livorno heeft deze zaak ondertussen overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten van de politie. Het vermoeden bestaat dat Joël, en Renato meer op hun kerfstok hebben. De geldtrommel en het geld zijn terecht. Het is verwachtbaar dat die zo snel als mogelijk terug gegeven zullen worden aan de rechtmatige eigenaar.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.