Twee Cubanen aangehouden na uitzetting Curaçao

Twee Cubanen zijn op maandag 09 november door de politie van het ressort Zanderij aangehouden, na door de militaire politie te zijn overgedragen.  Het voorlopige onderzoek heeft uitgewezen dat de vreemdelingen  een verblijf van een maand hebben. Via de Adolf Pengel Luchthaven zijn de twee met hun Cubaanse paspoort in het vliegtuig gestapt richting Curaçao.

Op Curaçaose bodem aangekomen trachten de twee met een Amerikaans paspoort die zij in hun bezit hadden het land binnen te komen. De paspoorten  zijn voorzien van alle nodige stempels vanuit Suriname. Aangezien zij daar door de mand zijn gevallen, werden zij op dezelfde vlucht richting het land van vertrek gezet. De marechaussee stelde  de Surinaamse autoriteiten in kennis. Op de luchthaven werden de twee Cubanen aangehouden en overgedragen aan de politie.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de Cubanen in verzekering gesteld. De zaak wordt overgedragen aan de afdeling Fraude en Economische Delicten (FED) van de politie voor verdere onderzoek. 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.