Twee bromfietsdieven kort na beroving aangehouden

Een surveillance eenheid van regio Paramaribo heeft in de vroege ochtend van maandag 23 april twee bromfietsdieven aangehouden op de hoek van de Nieuwe Domineestraat en de Drambrandersgracht. Het gaat om Pankoemi M. (36) en de 28-jarige Waldo C. alias ‘Dodo’.

De wetsdienaren die op surveillance waren reageerden op een algemene oproep die door de Centrale Meldkamer was gelanceerd voor de eenheden op het veld. Volgens die melding beroofden twee manspersonen een jongeman aan de Timmermastraat van zijn bromfiets, waarna zij er vandoor gingen richting de Ladesmastraat. Op een bepaald moment zag deze eenheid op de kruising van de Nieuwe Domineestraat en de Drambrandersgracht de twee verdachte figuren die voldeden aan de aangegeven signalementen zich in verboden rijrichting verplaatsen op een bromfiets. Zij werden klemgereden en aangehouden. De bromfietsdieven en de buit werden vervolgens overgedragen aan de politie van het ressort Nieuwe Haven.

Op Pankoemi is aangetroffen en in beslag genomen een portemonnee met een hoeveelheid marihuana en sukru, een geldbedrag in SRD, vloeitjes en een fijn weger. Deze verdachte verklaarde de sukru op straat te hebben gevonden. Beide rovers legden tegenstrijdige verklaringen af.

Volgens verklaring van de benadeelde hebben de twee manspersonen hem beroofd van zijn bromfiets. Hij bevond zich op zijn bromfiets voor een pand aan de Timmermanstraat en stond op het punt om weg te rijden. Plotseling werd hij door de twee manspersonen aangevallen en mishandeld. Vervolgens duwden zij hem van zijn voertuig en gingen er mee vandoor richting de Ladesmastraat.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de verdachten in verzekering gesteld. De rechtmatige eigenaar kon weer over zijn bromfiets beschikken.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.