Twee broers voor diefstal aangehouden

De 41-jarige Otmar D. en de 39-jarige Ramon W. zijn op woensdag 26 juni door de politie van het ressort Flora aangehouden.
De twee verdachten, die broers zijn worden ervan verdacht op maandag 6 mei een diefstal te hebben gepleegd in een woning van een buurman aan de Floralaan.
De benadeelde buurman verkoopt op dat adres goederen. Op 6 mei was de benadeelde, de 27-jarige Ivan V. tijdens een inval op dat adres door de politie aangehouden, daar er op Ivan een hoeveelheid drugs werd gevonden. Ivan werd ter zake overtreding van de wet verdovende middelen na overleg met het Openbaar Ministerie ingesloten.
Tijdens Ivan zijn in verzekeringstelling werden op 6 mei goederen uit de woning weg genomen. De vriendin van Ivan deed op dinsdag 7 mei aangifte van deze diefstal. Volgens getuigen verklaringen hebben zij de gebroeders Otmar en Ramon op 6 mei op dat adres van de benadeelde gezien.
Ivan werd midden juni in vrijheid gesteld. Terwijl Ivan op 26 juni met een autobestuurder in gesprek was, liep Otmar naar hem toe en haalde uit een tas die hij bij zich droeg een jachtgeweer met afgezaagde loop tevoorschijn, waarmee hij Ivan bedreigde. Van deze bedreiging deed Ivan aangifte bij de politie.
Hij werd opgespoord, waarbij zowel Otmar als zijn jongere broer Ramon werden aangehouden. Het jachtgeweer is nog niet achterhaald. Beiden werden voorgeleid en na overleg met het Openbaar Ministerie is Ramon heengezonden, terwijl zijn broer Otmar in verzekering is gesteld. Bij de voorgeleiding heeft Otmar verklaar dat het jachtgeweer in het binnenland van Frans Guyana is.
Een deel van de gestolen goederen zijn terug gegeven aan de vriendin van Ivan. Het overgrootste deel is nog niet achterhaald.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.