Twee bekende verdachten aangehouden; één hunner loopt schotverwondingen op

Twee bekenden van de politie, de 42-jarige G.P. en S.R. (41) zijn op woensdag 6 januari tijdens opsporingswerkzaamheden door leden van de Recherche van regio Midden, Criminele Informatie Unit (CIU) en het Regio Bijstand Team  Paramaribo (RBTP) op een adres in het ressort Jarikaba aangehouden.  Bij de aanhouding liep S.R. schotverwondingen op aan beide benen.

De verdachten G.P. en S.R. werden op vrijdag 20 november 2020 voorwaardelijk in vrijheid gesteld, nadat zij twee derde (2/3) deel van hun straf  hadden uitgezeten.
Het vermoeden bestaat dat beide verdachten zich na hun in vrijheidstelling wederom schuldig  hebben gemaakt aan een aantal berovingen in verschillende ressorten.

Op grond van deze vermoedens werden G.P. en S.R. opgespoord en op een adres te Jarikaba aangetroffen. Bij het zien van de politie gaf G.P. zich over, terwijl zijn kompaan S.R. gewapend met een vuistvuurwapen een weiland oprende. Op een bepaald moment gooide S.R. een tas – die hij bij zich had – weg, terwijl hij het wapen doorlaadde.  

Aangezien de verdachte S.R. bij eerdere aanhoudingen het vuur op de politie opende, waren de wetsdienaren genoodzaakt om hem gericht in zijn been te schieten.

Op S.R. werden aangetroffen een vuistvuurwapen met scherpe patronen. In de tas die hij weggooide waren er twee simkaarten en een geldbedrag in SRD. Bij een ingesteld onderzoek in de woning die aan G.P toebehoort werden een vuistvuurwapen,  een groot geldbedrag in SRD en twee paren gympies gevonden.

Een onderzoek op het terrein resulteerde in de vondst van een blauwe ijsbox die onder een hoop kapotte stenen lag en gedeeltelijk in de grond was begraven. In de ijsbox zaten er twee dure polshorloges, maskers, een zwaailicht, kogelwerende vesten, drie mobiele telefoons , twee mutsen en een dijbeenholster. Verder stond er een voertuig op het erf geparkeerd, dat op maandag 4 januari 2021 betrokken is geweest bij een gewapende roofoverval te Powakka.   

Per ontboden ambulance werd de gewonde verdachte S.R. afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.  

Beide verdachten werden voorgeleid en na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Alle aangetroffen goederen en het voertuig zijn in het belang van het onderzoek in beslag genomen.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.