Twee autodieven aangehouden; een hunner loopt schotverwonding op

Twee autodieven aangehouden; een hunner loopt schotverwonding op
De politie van het ressort Latour heeft vanmiddag, dinsdag 12 maart, twee autodieven aan de Indira Gandhiweg aangehouden.
Het gaat in deze om de 38-jarige Clifton G. en de 30-jarige Nairo T. Bij de aanhouding heeft Clifton een schotverwonding opgelopen in zijn linker onder been.
Een benadeelde deed vanmorgen aangifte van diefstal van zijn auto op het politiebureau van Latour. Volgens verklaring van de aangever bracht hij de nacht door bij zijn vriendin. Zij woont in het politie ressort Latour. Dat hij vanmorgen, omstreeks half acht, door de zoon van zijn vriendin werd gewekt met de mededeling dat bescheiden van hem op het erf lagen.
Hij stond op en zag persoonlijke bescheiden van hem inderdaad op het erf voor de woning van zijn vriendin liggen. Hij zag verder ook dat zijn personenauto, die hij op straat geparkeerd had, gestolen was. Hij kwam voorts tot de ontdekking dat zijn tas, met daarin zijn persoonlijke bescheiden en autosleutels, weggenomen was uit de slaapkamer waarin hij die avond geslapen had. Bij nader onderzoek bleek dat dieven het glaswerk van de slaapkamerraam stuk hadden geslagen en dat zij via de ontstane opening de tas met inhoud gestolen hadden. De aangever gaf het merk, de kleur en het kenteken nummer van zijn auto door aan de politie.

Vanmiddag reden twee politieambtenaren van het bureau latour in de pro wagen toen zij het gestolen voertuig in de Mastklimmenstraat zagen. Zij zetten gelijk de achtervolging in. In de auto zaten twee mannen die naderhand de verdachten Clifton G. en Nairo T. zouden blijken te zijn. Toen deze twee verdachten door hadden dat zij achtervolgd werden reden zij met hoge snelheid weg in de richting van de Indira Ghandiweg. Het gelukte de politie om de verdachten klem te rijden op de Indira Ghandiweg. Zij probeerden nog weg te komen waarbij zij twee auto’s aanreden.
Clifton stapte toen uit de gestolen auto en zette te voet zijn vlucht voort. Een politieambtenaar ging Glifton achterna waarbij die waarschuwingsschoten loste om deze verdachte tot stoppen te brengen. Toen dat niet lukte schoot de politieambtenaar gericht op Clifton waarbij die in zijn onderbeen geraakt werd. Zijn kompaan Nairo was niet gevlucht. Die had zich over gegeven.
Per ontboden ambulance is Clifton afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Zijn kompaan is overgebracht naar het politie bureau Latour. Hangende het onderzoek zijn deze verdachten in verzekering gesteld ter zake gekwalificeerde diefstal.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.