Trainingsbaan en Certificering voor het Korps Politie Suriname

Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft op vrijdag 26 mei een trainingsbaan voor politiehonden in gebruik genomen. De trainingsbaan met daarop vier toestellen en een kennel zijn geschonken door Nederland en door ambassadeur Ernst Noorman aan het korps overgedragen. Recentelijk is een politiehond aan het korps geschonken. De ambassadeur deed een beroep op de medewerkers van het korps om zorgvuldig met de dieren om te gaan, zodat ze optimaal hun werk kunnen doen.

Korpschef Agnes Daniel memoreerde de relatie tussen Suriname en Nederland op het gebied van drugsbestrijding als effectief en kwalitatief. Enkele gebieden  van de samenwerking tussen de twee landen zijn de schenking van politiehonden en de structurele trainingen van het personeel van het Bestrijding Internationale Drugs Team (BID). De korpschef wil verder inhoud geven aan het drugsbestrijding programma. Met het doorknippen van een lint hebben de korpschef en de ambassadeur de trainingsbaan officieel geopend.

Twee politieambtenaren die werken met de politiehonden zijn gecertificeerd.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.