Traditioneel gezag draagt verdachte ‘Kanten’ over aan Korps Politie Suriname

De 52-jarige ondernemer Alfred D. alias ‘Kanten’ is op donderdag 25 april door de recherche van regio Oost aangehouden ter zake overtreding van de Vuurwapenwet. De man meldde zich bij de gezagsdragers in het binnenland aan, die op hun beurt de politie inschakelde.

Op dinsdag 10 juli 2018 heeft er een roofoverval plaats gevonden op de werkplek van de ondernemer Alfred te Kapasi Tabiki. Daarbij schoten de rovers op de ondernemer en zijn arbeiders. Alfred schoot met een jachtgeweer terug op de rovers. Tijdens de schotenwisseling werd een arbeider geraakt en overleed ter plaatse.

De rovers gingen bij de overval met een kilogram goud ervandoor. Tijdens het politionele onderzoek kwam uit getuigen verklaring vast te staan dat de arbeider door de rovers was doodgeschoten. In de maand april van dit jaar meldde de ondernemer zich bij de gezagsdragers en kwam terug op zijn eerder afgelegde verklaring bij de politie. Alfred verklaarde dat de arbeider was geraakt door een schot uit zijn jachtgeweer. Na een gehouden Krutu is besloten dat de verdachte aan de politie moet worden overgedragen voor strafrechtelijke vervolging voor het feit door hem gepleegd.

Alfred is door de gezagsdragers overgedragen aan de rechercheurs en overgebracht naar het politiebureau van recherche Oost.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Alfred ingesloten voor onder andere doodslag en overtreding van de Vuurwapenwet. Het jachtgeweer waarvoor de verdachte geen vergunning heeft, is nog niet achterhaald.

De recherche van regio Oost onderzoekt deze zaak verder.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.