TIP houdt vijf verdachten aan voor seksueel misbruik minderjarige jongens

De afdeling Trafficking In Person (TIP) van de politie heeft vijf verdachten aangehouden voor seksueel misbruik van minderjarige jongens. De aanhoudingen zijn vanaf woensdag 2 november gepleegd.
De verdachten rekruteren hun slachtoffers via social media. Met de slachtoffers worden er afspraken gemaakt om hun zogenaamde FB vriend ergens te ontmoeten. Op de afgesproken plek wordt zo een jongeman in groepsverband seksueel misbruikt.
De 24-jarige Sharlton, Z., Fedor, B. (58), Milroy W. alias Max (26), Roy, C (44) en de 35-jarige Durgapersad R. zijn opgespoord en aangehouden. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de vijf verdachten in verzekering gesteld. Het vermoeden bestaat dat er meerdere verdachten zijn in deze zaak.
Onderzoek heeft uitgewezen dat bepaalde van de verdachten onder meerdere facebook accounts opereren. De politie kwam tijdens het onderzoek facebook accounts tegen met namen als Moreno Doesburg, Shuan Lindveld en Tjah Ganteng Aroeman. Deze namen zijn niet de originele namen van de verdachten. Op de fictieve Fb-pagina’s worden foto’s van andere mensen, ook van politieambtenaren gebruikt als profiel foto’s.
Tijdens het onderzoek is ook aan het licht gekomen dat bepaalde van deze verdachten HIV besmet zijn. Deze hebben vermoedelijk opzettelijk onveilig seks bedreven met jongeren. Aan hen is naderhand doorgegeven dat zij met een HIV besmette persoon seksueel contact hebben gehad met de opdracht dit virus verder te verspreiden.
Jongeren die zich willen terug trekken uit de praktijken van deze verdachten worden bedreigd, waardoor zij niet durven de politie in te schakelen of derden in te lichten.
De politie doet een beroep op ouders om de internetactiviteiten van hun kinderen te blijven monitoren. Schroomt u niet om bij eventuele ongeregeldheden de politie in te schakelen.

Slachtoffers van deze verdachten worden gevraagd zich in verbinding te stellen met de politie op de telefoonnummers 400418 / 402757 of via de tip lijn op het nummer 179.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.