Tienjarige jongen steekt zwakbegaafde man neer; slachtoffer overleden

Bij een steekpartij aan de Dipakweg is de 33-jarige Anthony Tosoe om het leven gekomen.

De politie van het bureau Nieuwe Grond en de afdeling Kapitale Delicten speelden, op woensdagmiddag 30 december, in op een melding van het Command Center. Het betrof een melding van een steekpartij met dodelijk afloop.

Bij aankomst van de politie werd een man die geen levensteken meer vertoonde aangetroffen. Onderzoek wees uit dat de 10-jarige A.A. vaak genoeg woordenwisselingen kreeg met het slachtoffer. Toen de minderjarige jongen op de bewuste dag voorbij de woning van het latere slachtoffer liep, werd hij door Anthony vastgegrepen en flink afgetuigd.

Kort daarna liep de jeugdige de woning van de zwakbegaafde man binnen terwijl de man zich in de woonkamer bevond. In de keuken pakte de 10-jarige een scherp voorwerp en liep vervolgens naar de woonkamer waar hij Anthony in zijn linkerborst stak. Het slachtoffer overleed ter plekke.

Een ingeschakelde arts stelde de dood van Anthony vast. Het ontzielde lichaam werd na overleg met het Openbaar Ministerie in beslag genomen. Het scherp voorwerp werd door de politie aangetroffen en in beslag genomen.

De minderjarige is hangende het onderzoek in verzekering gesteld en ondergebracht in het jeugdcellenhuis van Opa Doelie.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.