Terroriserende scholier ingesloten

De politie van Lelydorp heeft op vrijdag 13 januari de 15-jarige Marciano N. aangehouden voor bedreiging.

De wetsdienaren werden door een schoolhoofd ingeschakeld, nadat Marciano met vrienden zijn school verliet en zich begaf naar een andere school op hetzelfde complex. Marciano ging een lokaal binnen en bedreigde een andere jongen met een scherp voorwerp. De klasse juffrouw en andere leerlingen kwamen tussen beide en konden erger voorkomen. Terwijl zij de geweldenaar vasthielden zag hij kans het scherp voorwerp af te geven aan een vriend die buiten het lokaal stond. Marciano werd aangehouden en overgedragen aan de politie van Jeugdzaken. Tijdens het onderzoek kwam de vriend in beeld. Hij gaf toe dat het scherp voorwerp in zijn bezit was en stond deze af aan de politie.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is Marciano achter slot en grendel geplaatst.

Deze leerling heeft de kans hem geboden weer naar school te gaan niet benut. Hij was in de maand december van het vorig jaar reeds in verzekering gesteld. Toen had hij een andere leerling bedreigd met een alarm pistool en een mes. Er werd bij zijn aanhouding ook een hoeveelheid marihuana op hem gevonden. Bij de voorgeleiding toen werd hij na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in vrijheid gesteld. Marciano mocht weer naar school, maar blijft een gevaar voor overige leerlingen op het scholencomplex.

 

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.