Terroriserende broer opgesloten voor bedreiging en poging tot brandstichting

De 40-jarige Satjan M. is op woensdag 23 oktober door de politie van het bureau Lelydorp aangehouden en in verzekering gesteld ter zake bedreiging met een misdrijf en tot poging tot brandstichting.
De Satjan en zijn jongere zus wonen op hetzelfde erf. Satjan en zijn gezin wonen in het voorste huis; terwijl zijn jongere zus en haar kinderen in het achterste huis woonachtig zijn.
Uit het politie onderzoek is naar voren gekomen dat Satjan zijn jongere zus en haar gezin vaak molesteerde en met de dood te bedreigde. Dat hij voor zijn zusje wilde bepalen wie wel of wie niet bij haar op bezoek mocht komen.
Wanneer de jongere zus van Satjan bezoek krijgt van mensen die hem niet aanstaan worden die door hem met de dood bedreigt. De vriend van zijn zus behoort ook tot die groep van personen. Satjan zou aan hem gezegd hebben dat hij hem gaat dood kappen als hij op bezoek blijft komen bij zijn zus.
Op zondag 13 oktober heeft Satjan een vuur aangemaakt achter de woning van zijn zus. Dat vuur breidde zich uit en dreigde over te slaan naar de woning. Met de hulp van familieleden wist de zus het vuur te blussen. Zij deed toen geen aangifte tegen haar broer.
Op woensdag 23 oktober bedreigde Satjan zijn jongere zus weer met de dood waarbij hij, met een houwer in zijn bezit, voor haar woning paradeerde. De zus schakelde de politie van Lelydorp toen in uit vrees dat Satjan zijn woorden in daden zou omzetten. Satjan ontkende dat hij zijn jongere zus had bedreigd met de dood. De bedreigende handelingen van hem zijn echter op camerabeelden vast gelegd. De politie hield Satjan aan en hij werd na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.