Taxichauffeur ingesloten voor medeplichtigheid aan oplichting.

De 37-jarige Mohamed N. is op donderdag 19 juli aangehouden door de politie van de afdeling Fraude en Economische Delicten. Mohamed is taxichauffeur van beroep en wordt ervan verdacht medeplichtig te zijn aan oplichting.
Mohamed heeft verklaart dat hij eerder dit jaar moest rijden naar het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grondtoezicht en Bosbeheer (RGB) om een geldbedrag van SRD 8.000 bij een man af te halen. Die man stond buiten het gebouw op hem te wachten en gaf hem een enveloppe met geld. Dat hij-Mohamed- naar de genoemde locatie was gereden na een telefonische opdracht van iemand die zichzelf Pawiro noemt.
Mohamed verklaarde verder dat hij wederom een telefonische opdracht kreeg van Pawiro om het geld aan ene Calor te overhandigen ergens aan de Van Idsingastraat. Voorts dat hij door Calor betaald zou worden voor zijn dienst. Dat terwijl hij onderweg was hij weer werd opgebeld door Pawiro die hem door gaf dat de ontvanger van het geld zich aan de Rooseveltkade bevond. Pawiro gaf hem daarbij het signalement van de ontvanger door.
Dat nadat hij de enveloppe met inhoud had afgegeven hij betaald is geworden voor zijn dienst.
De man van wie Mohamed de enveloppe met geld had ontvangen deed naderhand aangifte van oplichting tegen Mohamed en anderen. Volgens diens verklaring was het geld een betaling om aan een stuk grond te kunnen komen. Deze man is opgelicht geworden.
Mohamed zegt niet bewust te hebben mee gewerkt aan het oplichten van de man.

Waarschuwing van de politie.
“Voor de zoveelste keer wordt de burgerij gevraagd om niet in te gaan op voorstellen van derden om tegen betaling te zorgen voor het bespoedigen van vergunningen en andere zaken maar om de officiële wegen te bewandelen.”

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.