Surinaamse kustwacht en leden KPS enteren Capt. Nicolas met smokkel brandstof

Capt.Nicolas 2De Surinaamse Kustwacht en de politie hebben het  schip genaamd Captain Nicolas geënterd in Surinaamse wateren. Dat gebeurde op zondag 30 augustus. De entering vond plaats nabij Boskamp in het district Saramacca. In het onderdek van het schip is een grote hoeveelheid diesel aangetroffen. Volgens verklaring van de kapitein van het schip gaat het om 72.640 liter diesel. Daarnaar gevraagd kon de kapitein geen documenten overleggen om te bewijzen dat de diesel legaal ons land is binnen gebracht.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is de kapitein en zijn vijf bemanningsleden, in het belang van het onderzoek, aangehouden en in verzekering gesteld. De boot met inhoud is hangende het onderzoek in beslag genomen. In opdracht van het lid van het  Openbaar Ministerie is deze zaak overgedragen aan de afdeling Fraude van de politie. De aangehouden mannen worden verdacht van overtreding Wet Tegengaan Smokkelen en overtreding Wet Economische Delicten. De verdachten zijn van Guyanese afkomst.

 

 

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.