Studenten versteld over informatie Huiselijk Geweld KPS

DSC07012  DSC06996  00041.MTS.Still001 Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft op woensdag 7 oktober een voorlichtingssessie gehouden op het Schakelinstituut Middelbaar Onderwijs (SMO) voor de studenten. De directie van de school heeft een introductieweek georganiseerd waar ook het KPS aan mocht deelnemen.

Het SMO is een onderwijsinstelling die is opgestart om aan leerlingen die het LBGO hebben afgerond de mogelijkheid te bieden om door te stromen naar het IMEAO of een andere VOS-school. 
Vier van de verschillende afdelingen die binnen de politieorganisatie voorlichting verstrekken aan de gemeenschap, zijn door de afdeling Public Relations benaderd en uitgenodigd om bij deze voorlichtingssessie te participeren. 

De afdeling Narcoticabrigade heeft de groep geïnformeerd over de wet verdovende middelen en allerhande zaken die met de werkzaamheden van deze afdeling te maken hebben. Verkeersvoorlichting Onderwijs en Statistieken (VVOS) heeft de verschillende verkeersafdelingen belicht. Terwijl de Bikersunit de groep heeft voorgelicht over werkzaamheden van deze afdeling.

Voor de meeste studenten is het de eerste keer dat zij informatie kregen van de afdeling Huiselijk Geweld. Zij stonden versteld van de  problemen die zich kunnen voordoen in de huiselijke sfeer of binnen een liefdesrelatie. De groep was opgelucht om te weten dat er hulp gezocht kan worden bij een medewerker van de politie van een afdeling Huiselijk Geweld of via het Openbaar Ministerie. De studenten hebben vragen gesteld aan de verschillende inleiders van de voorlichtingsafdelingen. De sessie is gehouden in het IOL-gebouw waar het SMO is ondergebracht.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.