Straatrover door omstanders aangehouden

De 31-jarige Rodney N. is kort na een beroving door omstanders aangehouden.  Rodney had kort te voren aan de Waterkant ter hoogte van de platte brug een toerist beroofd van een mobiele telefoontoestel en een geldsbedrag in SRD. Het slachtoffer liep ter hoogte van zijn elleboog schrammen op.

De politie van ressort Centrum werd ingeschakeld. Bij aankomst op de plek werd de rover overgedragen aan de wetsdienaren. Het mobiele telefoontoestel is teruggevonden op de verdachte.

Volgens verklaring van de benadeelde liep hij aan de Waterkant ter hoogte van het oude Veerplein. Op een bepaald moment wilde hij naar het toilet, maar kende de omgeving niet zo goed. Hij benaderde Rodney toen met het verzoek hem aan te wijzen waar hij naar het toilet kon. De man zei hem de dienst te kunnen bewijzen tegen een vergoeding van SRD 5.

Toen de toerist zich met zijn rug naar de verdachte toekeerde om dat geld voor hem uit zijn zak te halen, werd hij door de jongeman verrast. Rodney wurgde hem en nam uit zijn broekzak het mobiele telefoontoestel en het geldsbedrag weg. Na zijn daad rende hij weg, achterna gezeten door de toerist. Op een bepaald moment verloor hij de rover uit het oog en besloot terug te keren naar de plek waar hij de man had ontmoet.

De toerist zag  bij terugkeer een drukte en keek wat er gaande was. Hij merkte dat de dief door de menigte was aangehouden. Hij gaf de mensen gelijk te kennen dat hij degene is door die verdachte beroofd is geworden. Rodney werd overgedragen aan de ingeschakelde politie.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is Rodney in verzekering gesteld.

Het verdere onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de recherche van Paramaribo.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.