Straatrover aangehouden door benadeelde en omstanders

De 19-jarige Chivaro, K. is in de middag van vrijdag 5 april na een beroving door omstanders aangehouden en overgedragen aan de politie van het ressort Centrum. Hij wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan diefstal doormiddel van geweldpleging.

Volgens verklaring van de aangeefster E.N. stond zij met twee buitenlanders in de Steenbakkerijstraat te praten. Dat haar portemonnee en zaktelefoon op dat moment uit haar hand werden gegrepen door een straatrover. Deze straatrover zou naderhand Chivaro,K.blijken te zijn. Nadat Chivaro de spullen uit de hand van de vrouw gegrist had koos hij het hazenpad.

Omstanders schoten de vrouw te hulp en gingen Chivaro achterna samen met haar. Tijdens zijn vlucht gooide Chivaro de zaktelefoon en portemonnee weg.

Het gelukte de omstanders de Chivaro nabij de kruising van de Dr. Sophie Redmond- en de Maagdenstraat aan te houden. Deze straatrover werd vervolgens overgedragen aan de inmiddels ingeschakelde politie.

De zaktelefoon en portemonnee zijn terug gevonden. Deze spullen zijn inmiddels terug gegeven aan de rechtmatige eigenaresse E.N.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Chivaro,K. door de politie van het bureau Centrum in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.