Straatrover aangehouden

De politie van Flora heeft op zondag 10 april de 19-jarige Lorenzo A. aangehouden aan de Coesewijnestraat. Na de melding van een beroving, waarbij een verdachte door een BBS’er is aangehouden, deden de politiemannen de plek aan.

De straatrover Lorenzo werd door de BBS’er die in uniform was, overgedragen aan de politie. Volgens verklaring van de BBS’er reed hij over voornoemde weg en ging richting Latour. Ter hoogte van de Witte Lotus zag hij twee manspersonen met een andere worstelen op de weg.

Hij stopte zijn voertuig en liep de worstelende mannen tegemoet. Eén van de mannen die hem zag aankomen sprong op een Yamaha bromfiets en reed over de middenberm naar de richting van de Marowijnestraat. Hij loste een waarschuwingsschot om de rover tot andere gedachten te brengen, maar de man zette zijn vlucht voort.

Het is hem gelukt de andere rover Lorenzo aan te houden. Drie politiemannen die op dat moment in de buurt waren, verleenden verdere assistentie. De benadeelde die was aangevallen door de rovers verklaarde dat hij van de Witte Lotus kwam en de oversteek deed naar de winkel. Plotseling werd de plastiekenzak inhoudende een leesbril, SRD 720 en een I-phone, die hij bij zich had door de duorijder uit zijn hand weggerukt.

Het slachtoffer reageerde snel en greep naar de schoudertas die de duorijder bij zich had, waardoor alle drie mannen op het bromfietsenpad kwamen te vallen. Het slachtoffer liep daarbij schaafverwondingen op. Met een visum werd hij verwezen naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis.

Op Lorenzo werd de buitgemaakte spullen terug gevonden en afgestaan aan de rechtmatige eigenaar. Ook werd op deze verdachte aangetroffen en in beslag genomen nog een geldsbedrag, een mobiele telefoontoestel met hoes, een aansteker, een zwarte pet van het merk Adidas, een zilverkleurige halsketting en een verzekeringsbewijs van de bromfiets.

De andere verdachte is nog voortvluchtig.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.