Stopzetting gedoogd beleid getinte ruiten

Met het oog op de verruwing van de  criminaliteit zullen er een aantal drastische maatregelen worden getroffen om de veiligheid van de samenleving te waarborgen. Eén van de veiligheidsmaatregelen is het opvoeren van de controle van voertuigen op de openbare weg. De politie zal de handhaving van de verkeerswetgeving opvoeren die ten bate zal komen van de garantie voor de algehele veiligheid van de samenleving. Er zal met name heel streng gelet worden op het toegestane percentage van getinte ruiten.

Zoals aangegeven in de leden 1 en 2 van artikel 32c van het Rijbesluit is het verboden met een motorrijtuig over de weg te rijden, waarvan de voor-, zij- en achterruiten een lagere percentages zichtbare licht doorlaten dan respectievelijk 75%, 70% en 35%. Het percentage zal worden vastgesteld middels een meetinstrument.

Bestuurders die deze overtreding begaan, zullen proces-verbaal worden aangezegd. 

Bestuurders die vanwege medische dan wel andere redenen toestemming hebben om met getinte ruiten buiten de wettelijke toegestane percentage te rijden, dienen in het bezit te zijn van een ontheffing verleend voor dat voertuig afgegeven door de minister van Justitie en Politie. De bestuurder en of eigenaar moet te allen tijde met de ontheffing rijden en deze bij controle overhandigen aan de opsporingsambtenaar.

Op de gemeenschap wordt een beroep gedaan rekening te houden en hun medewerking te verlenen.

Veiligheid een zaak van u en de politie!

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.