Steler en heler politierijwiel aangehouden dankzij oplettende burger

Het Regio Bijstand Team (RBT) Paramaribo heeft op woensdag 29 maart een steler en een heler aangehouden.
De dief, de 45-jarige Ricardo G. alias ‘Rambo’ heeft eerder op de dag één van de politiefietsen weggenomen.  Het rijwiel stond voor het politiebureau geparkeerd. De rijwielen worden voor het bureau geparkeerd om bij meldingen snel te kunnen uitrukken.

Een burger stormde plotseling de politiewacht van de bikersunit binnen en deed de melding dat een man die bij hem bekend staat als Rambo met een politiefiets wegging. De bikers schakelde hierop de Centrale Meldkamer in die een algemene oproep lanceerde voor de politie-eenheden op het veld. Het RBT Paramaribo was er snel bij en kon door middel van een goed signalement ‘Rambo’ aanhouden op de kruising van de Hoge- en de van Idsingastraat. Het rijwiel bleek echter niet meer in zijn bezit te zijn. Op zijn aanwijzing kon degene die het rijwiel bij hem heeft gekocht, worden aangehouden.  
Het rijwiel is met alle aangebracht schade aangetroffen en in beslag genomen.Rambo had intussen het politie-opschrift van het rijwiel weg gekrabd. De steler en de heler werden overgebracht naar het politiebureau van het ressort Centrum.
Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de dief ingesloten, terwijl de heler na verhoor is heengezonden. 

Rambo heeft kortgeleden een beroving gepleegd in een kerk. Hij was aangehouden en na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie werd hij, na verhoor, ernstig aangesproken en heengezonden.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.