Steekpartij met dodelijk gevolg

Thomas Marte is op zondagavond 31 maart neergestoken door een Guyanese man bekend als ‘Country’.

De twee mannen kregen voor en appartementencomplex in de Houtbijstraat een woordenwisseling die op een bepaald moment uit de hand liep. ‘Country’ haalde plotseling een scherp voorwerp tevoorschijn en stak Thomas daarmee in zijn buikstreek. Thomas rende vervolgens zijn kamer binnen en sloot zichzelf daarin op vermoedelijk om te voorkomen dat de Guyanees hem nog meer steken kon toebrengen. Meerdere personen zijn getuigen geweest van de woordenwisseling en steekpartij.

Ongeveer een uur na het voorval belden mensen Thomas op zijn zaktelefoon maar hij reageerde niet. Vervolgens keek men via een shutter-raam in de kamer van Thomas en bij die gelegenheid zag men hem roerloos op de vloer van zijn kamer liggen. Dan pas werd de politie ingeschakeld. Thomas bleek al dood te zijn toen de politie ter plaatse arriveerde. Een ingeschakelde arts stelde officieel de dood van hem vast.

Het ontzielde lichaam van Thomas, Marte is in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie in beslag genomen voor obductie. De Guyanese messentrekker bekend als ‘Country’ had voor de komst van de politie de plaats verlaten. Hij wordt opgespoord.

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.