Steekpartij met dodelijk afloop; verdachte in verzekering gesteld

Bij een steekpartij in de vroege ochtend van donderdag 9 juni aan de Goede Herinnerenweg heeft de 25-jarige Manuel Watanga het leven gelaten.

De politie van het bureau Latour deed na melding van een steekpartij met dodelijk afloop de plek aan voor onderzoek. Daar aangekomen werd er een menigte aangetroffen en bleek er een huisfeest gaande te zijn. Volgens verklaring van omstanders liep het latere slachtoffer met een 5-jarig neefje van de jarige naar de straatzijde. Manuel plaatse een Parbo bier op de straat met SRD 350, daaronder en hield de 5-jarige voor dat hij dat geld mocht hebben indien hij beter dan hem had gedanst.

Terwijl de aanwezigen zich zo amuseerden, verscheen de 18-jarige Ifmareldo ter plekke en nam het geld weg. Hierdoor ontstond er een schermutseling, tussen Manuel en Ifmareldo L. en overige aanwezigen, waarbij de verdachte toch kans zag er vandoor te gaan met ongeveer de helft van het geld. Nadat het ogenschijnlijk rustig was geworden, keerde Ifmareldo gewapend met een scherp voorwerp terug op de locatie. Zonder enige reden bracht hij zijn tegenstaander een behoorlijke steek toe ter hoogte van zijn linker boven rug met voor Manuel het noodlottige gevolg. Een arts stelde officieel de dood van het slachtoffer vast. De verdachte had voor de komst van de politie de plek verlaten. Hij is naderhand aangehouden en ter voorgeleiding overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten die belast is met het onderzoek in deze zaak.

In opdracht van het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam van Manuel voor obductie in beslag genomen. De verdachte Ifmareldo is na overleg met het O.M. in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.