Steekpartij en intimidatieschoten gelost op het terrein van het AZP

De politie het politieressort Munder kreeg vanmorgen vanuit het Academische Ziekenhuis Paramaribo een melding binnen van een schiet- en vechtpartij. De politie ging ter plaatse voor een onderzoek waarbij het volgende bleek:
Dat drie gewonde mannen vanmorgen voor medische behandeling naar de afdeling Spoed Eisende Hulp (SEH) waren gebracht door twee mannen en drie vrouwen. De drie mannen hadden steekverwondingen opgelopen. Het gaat in deze om de 25-jarige Guyanees Juan S., de 37-jarige Surinamer Kelly A. en de 37-jarige Surinamer Iwan L. Kort nadat deze drie slachtoffers de behandelruimte van de SEH waren binnengebracht, kwamen twee andere mannen ter plaatse die in de behandelruimte wilden gaan. Dat is hun echter belet door beveiligers van het ziekenhuis. De twee mannen liepen vervolgens het terrein op alwaar de begeleiders van de drie slachtoffers stonden. Eén van de twee mannen trok een scherp voorwerp tevoorschijn en bracht hiermee de 27-jarige Guyanese begeleidster Candice W. een ernstige verwonding toe in het gelaat. Vervolgens renden de twee mannen weg waarbij een hunner een jachtgeweer met ingekorte loop tevoorschijn haalde en daarmee intimidatie schoten loste. Een derde man wachtte de twee vluchtende mannen op in een auto die in de directe omgeving van het ziekenhuis geparkeerd stond.
Nadat de twee gewapende mannen in de auto zijn gestapt, is de auto met hoge snelheid weggereden.
volgens verklaring van de slachtoffers en begeleiders waren zij op een verjaardag feest in een bardancing aan de Saramaccastraat. Gegeven moment ontstond er een vechtpartij waarbij de slachtoffers, vermoedelijk met een mes, door een man zijn neergestoken. De slachtoffers zijn per eigen gelegenheid vervoerd naar de SEH. De vermoedelijke messentrekker is de man geweest die naderhand schoten heeft gelost uit het jachtgeweer met ingekorte loop.
Juan S. mocht na medische behandeling naar huis terwijl Iwan L. na medische behandeling is weggelopen uit het ziekenhuis. Kelly A en Candice W. zijn ter verpleging in het ziekenhuis opgenomen. Kort na het incident op het AZP terrein is door de beveiliging van het ziekenhuis en door de politie van het ressort munder ervoor gezorgt dat de rust en veiligheid terug is gekeerd.
De politie is bezig deze zaak te onderzoeken.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.