Stakende arbeiders bacoven bedrijf plegen verzet; politie treedt op

De politie van Nickerie heeft op dinsdag 2 augustus gebruik moeten maken van pepperspray op een groep van ongeveer 150 protesterende arbeiders.

Op maandag 1 augustus werd de politie door de directie van het bedrijf ingeschakeld voor het herstellen van de orde en rust onder de actievoerende arbeiders. Toen de situatie gestabiliseerd was, verlieten de politiemannen de plek.

De wetsdienaren werden op dinsdag 2 augustus weer ingeschakeld door de directie. Volgens bekomen informatie wilden de protesterenden de poort openbreken en het kantoor van de directie bestormen, waardoor zij zich bedreigd en onveilig voelden.

De ruimte voor de poort werd door de politie afgezet.  De protesterenden werd  voorgehouden zich niet binnen het afgezette gebied te begeven. Op een bepaald moment voegde een journalist zich bij de groep. Deze journalist gedroeg zich als een stakende arbeider.  Hij sprak de actievoerenden toe en vroeg hen met hem mee te lopen. De gemoederen raakten verhit, waardoor de afzetting werd verbroken.

Door het gevaar die nu dreigde voor de directie, de werkwilligen en anderen die zich in het gebouw bevonden, was de politie genoodzaakt pepperspray te gebruiken. Zo kon de groep worden gedreven.  Aangezien voor de politie ter plekke niet meer duidelijk was welke rol de man die zij kennen als journalist op dat moment vervulde, werd hem zijn camera afhandig gemaakt.

De ambulance werd ingeschakeld  voor één van de protesterenden die bewusteloos was neergevallen. Bij aankomst van de ambulance stapten enkele actievoerenden  ook in de ambulance. Ze vonden dat ze door het gebruik van de pepperspray ook medisch moesten worden behandeld. Allen zijn na medische behandeling heengezonden. Er is niet aangegeven door de arts waarvoor zij medisch behandeld zijn geworden.

De journalist deed na het gebeurde het politiebureau aan. Na afstemming met de Regio Commandant mocht de journalist weer over zijn camera beschikken.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.