Sportende ambtenaren in clinch geraakt met gezin om voetbal

In de avond van donderdag 25 april heeft zich een incident voorgedaan in het politie ressort Uitvlugt tussen voetballende ambtenaren en een gezin dat naast het sportveld woonachtig is.

Een  groep voetballende politiemannen, militairen en burgers waren door een andere groep voetballers uitgenodigd om een wedstrijd te spelen op het “Randjiet Boys ” voetbalveld te Uitvlugt.

Tijdens het spel geraakte de voetbal van het veld en belandde op een naast gelegen woonerf. Op dat erf staan er twee woonhuizen. Een der voetballers, die militair is, ging de bal halen op het erf. Dit nadat hij toestemming kreeg van een meneer die in een hangmat lag. Terwijl die voetballer op het erf was, kwam een andere man/bewoner uit één der huizen naar buiten en zei dat de sporter weg moest gaan van het erf. Voorts dat hij die voetballer zal kappen als die weer op het erf zou komen. Dit ondanks het feit dat de voetballer hem duidelijk had gemaakt dat hij zich met toestemming van de eerste persoon  op het erf had begeven.

De voetbal kwam voor de tweede keer op het erf terecht en gingen enkele politiemannen het erf op om de bal te halen. Daarbij bleek dat de bal genomen was door de man die eerder de bedreigende uitlating had gedaan. Voorts dat hij met de bal in zijn huis was.

De politieambtenaren vroegen de man om de bal aan hen af te staan, maar hij weigerde en zei dat de voetbal de volgende dag gehaald mocht worden. De gemoederen raakten toen verhit en op een gegeven moment moet, volgens verklaring van de voetballers, de bewoner een voorwerp tevoorschijn hebben gehaald, waarmee hij een agent een lichte verwonding toegebracht op diens rug. Zijn collega’s hebben toen waarschuwing schoten gelost om erger te voorkomen.

De politie van het bureau Uitvlugt werd ingeschakeld voor onderzoek. De man werd hangende het onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is aangifte gedaan van onder andere bedreiging met een misdrijf en mishandeling. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de man/bewoner na verhoor heen gezonden. Het politie strafdossier is opgemaakt en wordt voor verdere afhandeling opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

De familie heeft intussen de afdeling Onderzoek Personeelszaken (OPZ) aangedaan en is hen  geadviseerd een brief te richten naar de Procureur-Generaal over het voorval. Het beeldmateriaal over het gebeurde is veilig gesteld door de afdeling Digitale Recherche ten behoeve van het verdere onderzoek via OPZ.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.