Social media draagt bij tot het oplossen van camera diefstal

Een benadeelde deed op vrijdag 1 juni aangifte bij de politie van Livorno. De aangever verklaarde dat op die bewuste dag zijn fotocamera uit zijn auto is gestolen. Zijn voertuig stond geparkeerd voor een supermarkt aan de Sir Winston Churchillweg.
Vrienden van de aangever zagen via social media dat een soort gelijk toestel te koop werd aangeboden. Zij namen contact op met de verkoper en maakten een afspraak voor het bezichtigen en eventuele koop van het toestel.
De politie van Livorno, waar de aangifte is gedaan werd hiervan in kennis gesteld. De politieambtenaren begaven zich in uniform in een onopvallende auto naar het adres waar de verkoper had aangegeven dat de geïnteresseerden konden langslopen. Het bleek te gaan om het toestel dat uit het voertuig van de aangever was weggenomen. De 18-jarige verkoper, Latrell H., die als verdachte is aangemerkt, is aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld.
Volgens verklaring van Latrell zou hij de camera hebben gehad van een manspersoon die echter nog niet in beeld is gebracht.
Het voorlopige onderzoek wijst uit dat deze verdachte vermoedelijk meer op zijn kerfstok moet hebben.
Vermeldenswaard is dat op zondag 3 juni aangifte was gedaan bij de politie van het ressort Nieuwe Haven van ontvoering van Latrell door twee pseudo politie agenten. Het gaat in deze om een aanhouding van de verdachte door twee wetsdienaren in uniform in een onopvallend voertuig. De zaak is in onderzoek bij de Politie van Livorno.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.