Social media draagt bij tot de aanhouding van fotocamera dief

De 20-jarige verdachte Shaquille O. is op 14 februari via social media achterhaald en aangehouden door de politie van het ressort Centrum.

Shaquille moet op dinsdag 13 februari een digitale fotocamera van een stagiaire hebben weggenomen. De benadeelde deed aangifte van diefstal van zijn toestel. Hij verklaarde dat hij op zijn fiets in de binnenstad reed. De camera had hij geplaatst in een kleine fietstas en op de achter zitting vast geklept. Op een bepaald moment keek hij naar achteren en zag dat de fietstas was verdwenen.

Een zwager van de benadeelde deed op 14 februari het politiebureau aan. Hij gaf de wetsdienaren te kennen dat hij via social media een camera gelijkende op die van de benadeelde ter verkoop had gezien en een afspraak met de bieder heeft gemaakt voor het bezichtigen hiervan.

Twee politieambtenaren gingen met de zwager van de aangever mee. Hij herkende het aangeboden toestel als te zijn dat van zijn zwager. Shaquille werd     aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De benadeelde die intussen naar het politiebureau was ontboden, herkende zijn camera gelijk.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is Shaquille in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.