Sleepboot gekapseisd en gezonken: Lijk vermiste kapitein geborgen

Het lijk van de kapitein Vivian, Api, van wie overige personalia ontbreekt, is op vrijdagmorgen 16 oktober geborgen. De boot waarin Vivian zich bevond, Kapseisde en zonk naar de bodem bij de monding van de Suriname rivier.  Het slachtoffer bevond  zich met 2 opvarenden in een sleepboot die hulp bood aan een vrachtschip dat vast zat in de vaargeul voor de Surinaamse kust.

De afdeling Maritiem van de politie die de melding op donderdag 15 oktober kreeg, ging samen met de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) naar de plek voor onderzoek.

Uit het voorlopige onderzoek blijkt dat  het vrachtschip door 1 duwboot en drie  sleepboten werd voortgetrokken. Tijdens het voorttrekken van het vrachtschip, kwam de boot van het Nederlandse vaartuigen bedrijf  door de golfslag in gevaar. Ten gevolge hiervan kapseisde en zonk het vaartuig. De  kapitein verdween hierbij in de diepte. Het gelukte de twee andere opvarenden  zichzelf  in veiligheid te brengen.

De MAS huurde duikers van Suriname Diving  in om te zoeken naar de vermiste. Het lijk van het slachtoffer werd op vrijdag morgen 16 oktober door de duikers geborgen. Het onderzoek in deze zaak wordt door de politie in samenwerking met de MAS uitgevoerd.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.