Slachtoffer beroving laat leven

De 39-jarige Emile Koese is op woensdag  1 juni op de afdeling Intensive Care van het Academisch Ziekenhuis komen te overlijden. Koese is slachtoffer geweest van een overval  die op woensdag 18 mei  is gepleegd op een goudnederzetting in het district Brokopondo.  

Koese die Dal wachter van beroep was,  had op die dag dienst met een andere collega. Zij werden op een bepaald moment overvallen door vijf gewapende en gemaskerde mannen. De wachters riepen om hulp.

Terwijl de rovers bezig waren de collega van Koese vast te binden, zag Koese kans weg te rennen. Hij werd in zijn vlucht beschoten door één van de rovers en werd  geraakt in zijn onderrug.

Werkers die zich in een ander kamp bevonden schoten de Dal wachters te hulp.

Het slachtoffer werd overgebracht naar Brownsweg en verder met een door de politie  ingeschakelde ambulance overgebracht  naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Hij werd ter verpleging op de afdeling Intensive Care opgenomen. Operatief ingrijpen mocht niet baten. Koese kwam hij op 1 juni te overlijden.

De overvallers zijn er met een mobiel toestel vandoor gegaan.

Er zijn nog geen verdachten aangehouden in de zaak. De recherche van regio Midden is belast met het onderzoek.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.