“Skimmers’ aangehouden

 

 

Singh NavindraNarain Eltonwerktuig Narain en Singh

De 46-jarige Elton Everard N. en de 40-jarige Navindra Chandradaht S. zijn gistermiddag aangehouden door de recherche van het bureau Centrum. Zij worden verdacht van gekwalificeerde diefstal en verduistering. Deze twee verdachten zijn zogenaamde “skimmers”. Elton en Navindra zijn aangehouden in een hotel. In hun hotelkamer zijn spullen aangetroffen die zij gebruikten om te kunnen “skimmen”.  Intussen zijn beide verdachten in verzekering gesteld en hun “skimming “spullen zijn in beslag genomen. Het is vooralsnog niet bekend hoeveel geld deze verdachten hebben gepind. Zij hebben inmiddels toegegeven dat zij 1 pinautomaat van een bankinstelling bewerkt hebben om te kunnen “skimmen”.

 “Skimmers” zijn criminelen die op een onrechtmatige manier aan de pinpas gegevens komen van hun slachtoffers. Die gegevens worden gekopieerd op een door hun gemaakte pinpas waarna zij het geld van hun slachtoffers kunnen lichten via pinautomaten. Er zijn verschillende manieren hoe criminelen aan gegevens van hun slachtoffers kunnen komen. Het bewerken van een pinautomaat met kleine camera’s en of extra software is een van de methodes. De twee verdachten hebben de Guyanese nationaliteit.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.