Sjouwer opgesloten voor mishandeling

Ricardo D. is op vrijdag 10 mei door de politie van het ressort Zanderij aangehouden voor mishandeling.

Ricardo is een hosselaar. Samen met anderen doet hij sjouwerwerk op de luchthaven. Dat houdt in dat zij reisbagage van passagiers sjouwen tegen een geldelijke vergoeding. Op een bepaalde moment deden passagiers hun beklag dat spullen uit hun reisbagage werden ontvreemd.

Leden van de bewakingsdienst op de luchthaven spraken  de sjouwers aan om zich niet schuldig te maken aan het weg nemen van spullen uit de reisbagage van de passagiers.

Ricardo viel een bewaker met een scherp voorwerp aan die hem daarover aansprak. De bewaker werd verwond aan zijn linker bovenarm. Een collega van die bewaker kwam tussen beide en kon daar door erger voorkomen. Voordat de verdachte kon worden aangehouden, maakte hij zich uit de voeten.  Ricardo was echter niet klaar met de zaak want hij wachtte  de bewaker, na werktijd op en viel die weer aan  met een scherp voorwerp. Die aanval vond plaats buiten het luchthavencomplex op de openbare weg.

Het bewaker verplaatste zich op de bromfiets. Hij viel van de bromfiets waarna Ricardo weg liep. De bewaker deed aangifte van mishandeling tegen Ricardo.   Ricardo werd  opgespoord en aangehouden door de politie.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.