Sieraden oplichter en verduisteraar in de kraag gevat

De politie van Kwatta heeft op woensdag 1 juni de 26 jarige Amar R. aangehouden. Amar gaf zich uit als ene “Sandjai Ramawad Doebe” en heeft enkele slachtoffers gemaakt, door hen op te lichten en gouden sieraden van hen te verduisteren.

Een dame deed in de afgelopen week aangifte van oplichting en verduistering tegen Amar. Volgens verklaring van de aangeefster leerde zij de man drie weken terug via social media kennen. Op een bepaald moment vond er een ontmoeting plaats tussen beiden. Bij die gelegenheid maakte Amar gebruik om de dame voor te houden dat hij haar wilt verrassen met een set gouden sieraden.

Om de sieraden te bestellen bij de juwelier had hij de lengte van de ketting en de grootte van de ringen nodig. De dame stond de sieraden die zij aanhad aan hem af, om voor de juwelier te kunnen brengen.

Nadien hoorde de dame niets meer van hem. Ze vertrouwde de zaak niet en deed in de afgelopen week aangifte bij de politie. Na de aangifte las de dame een bericht op social media dat Amar een oplichter is. De dame deed op 1 juni het politiebureau weer aan en speelde die informatie door aan de politie. Inmiddels hadden enkele personen de politie telefonisch ook door gegeven te zijn opgelicht door ene Sandjai Ramawad Doebe.

Amar die zich uitgaf  als “Sandjai Ramawad doebe” werd gelijk opgespoord en op zijn woonadres aangehouden. Hij werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Hij heeft bekend de sieraden van de dame te hebben genomen, maar dat deze zijn weg genomen bij een inbraak in zijn voertuig.  

Aangezien zijn verhaal ongeloofwaardig overkomt is hij na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Het vermoeden bestaat dat Amar meerdere mensen heeft opgelicht. Benadeelden worden gevraagd alsnog aangifte te doen op het politiebureau Kwatta.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.