Serie oplichter Satish opgesloten

De politie van het ressort Geyersvlijt heeft op woensdag 9 januari Satish K. opgespoord, aangehouden en na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.
Via Sociale media bood Satish goederen ten verkoop aan. Ook plaatste hij advertenties waarin hij appartementen te huur aanbood. Enkele benadeelden deden in de maand juli van het vorig jaar aangifte van oplichting tegen Satish.
Onderzoek wees uit dat hij Wifi boxen ten verkoop had aangeboden. Hij hield een eerste koper voor dat hij wederverkoper is en dat die persoon hem SRD 450 moest geven. Voorts dat die persoon de wifibox op een ander moment moest ophalen. Volgens een tweede koper deed Satish hem geloven dat hij als magazijnbeheerder werkzaam was bij Telesur. Van die persoon ontving Satish SRD 200. Dit bedrag werd aan Satish overhandigd omdat die persoon in aanmerking wilde komen voor een wifi box.
Satish deed zich ook voor als meneer Burnet op sociale media; die appartementen verhuurde en zaktelefoons verkocht. Zo lichte hij een persoon op die een appartement bij hem wilde huren en twee andere personen die aankoopbedragen voor de aanschaf van zaktelefoons aan hem gaven. De benadeelden hoorden niets meer van Satish nadat hij hun geld opgestreken had en was hij ook niet meer telefonisch bereikbaar. Toen een van de benadeelden Satish thuis ging zoeken bedreigde hij die met de dood.
Het vermoeden bestaat dat meerdere personen slachtoffer zijn geworden van de praktijken van Satish. Benadeelden worden opgeroepen zich alsnog in verbinding te stellen met de politie van het ressort Geyersvlijt voor het doen van aangifte. Zij zijn telefonisch te bereiken op de nummers 451389 / 451677.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.