Serginho Dongo is 33ste verkeersdode

De politie van het ressort Centrum kreeg op woensdag 6 juli melding via de Centrale Meldkamer van een zware aanrijding tussen een auto en een motorfiets.

Ter plaatse aangekomen troffen de wetsdienaren de 32-jarige motorrijder Serginho Dongo  met zware letsels op het wegdek aan. Hij was niet aanspreekbaar.

De 50-jarige autobestuurder Roshied S. verklaarde aan de politie dat hij reed over de Letitia Vriesdelaan komende uit de richting van de Ratan Oemrawsinghstraat en gaande naar de richting van de Henk Arronstraat. De motorrijder reed over de Henk Arronstraat komende uit de richting van de Fred Derbystraat en gaande naar die van de Gongrijpstraat.

Gekomen op de kruising gevormd door de Letitia Vriesdelaan, de Henk Arron- en de Swalembergstraat is Roshied volgens zijn verklaring afgeremd om uit te kijken of het verkeer het toelaat om verder te rijden. Nadat een aantal motorrijders waren gepasseerd en de weg vrij was trok hij op om over de kruising te rijden toen hij plotseling een motorrijder met een volle vaart op hem zag afkomen. Serginho Dongo kwam met zijn motorfiets  tegen de rechterzijde van het voertuig aan.

Per ontboden ambulance werd het slachtoffer afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, waar hij het leven liet.

Aangezien de bestuurder  tekenen van dronkenschap vertoonde werd hij onderworpen aan een ademanalysetest.  Hij blies  560 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht. De toegestane promillage is 220 microgram. Roshied is in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs. Het rijbewijs is ingevorderd.  Hij werd overgebracht naar het politie bureau ter ontnuchtering. Toen Roshied  nuchter was, werd hij op donderdag 7 juli aangehouden ter voorgeleiding. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld.  

Serginho Dongo is de 33ste verkeersdode.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.