Schoten gelost; schutter aangehouden

De 46-jarige Mehmet K. is op woensdag 14 augustus door de politie van het bureau Geyersvlijt aangehouden.
De Politie deed na de melding dat in de Verlengde Picassostraat schoten zijn gelost de locatie aan.
Daar aangekomen werd de beller zijnde de beheerder van een appartement aangetroffen. Hij verklaarde dat hij omstreeks middernacht schoten hoorde. Hij ging de straat op om te zien wie de schoten loste. Het bleek zijn overbuurman Mehmet, K. te zijn.
Mehmet schreeuwde de aangever toe dat hij de verlichting van zijn appartement uit moest doen omdat die- de verlichting- hem hinderde. Dat als de aangever hieraan geen gevolg zou geven op hem geschoten zou worden. Terwijl de buurman dit zei loste hij schoten af op het appartement. De aangever ging plat liggen om niet geraakt te worden. Vervolgens bracht hij zichzelf in veiligheid. Hij heeft de politie toen niet meteen gebeld.
Enkele uren daarna loste Mehmet weer schoten af en toen belde de aangever de politie op.
Mehmet werd aangedaan. In zijn woning zijn aangetroffen en in beslag genomen een rifle en een vuistvuurwapen. Mehmet bleek geen vergunningen voor deze wapens te hebben. Bij zijn voorgeleiding verklaarde Mehmet niet te weten wanneer en waarop hij geschoten heeft. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij voor poging tot doodslag, bedreiging, vernieling en illegaalvuurwapenbezit in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.