Scholieren: let op bij het oversteken; Bestuurders let op uw snelheid

De politie van Richelieu vraagt scholieren die met de schoolbussen worden opgehaald dan wel op school worden afgezet om op te letten bij het oversteken.  Op maandag 2 november is het de politie opgevallen dat scholieren die uit de schoolbussen  stappen niet wachten totdat het veilig is alvorens  zij de straat oversteken.

 Een watertruck die met een bepaalde snelheid op dat moment kwam aangereden heeft bijna de overstekende scholieren aangereden. Het gelukte de bestuurder te voorkomen dat hij deze kinderen aanreed. Scholieren hebben meestal haast om na de school thuis aan te komen.

Het is aangeraden om voor de schoolbus de straat over te streken in plaats van achter de bus.    

De politie doet hierbij een beroep op de scholieren om na het uitstappen rustig langs de kant van de weg te blijven wachten, totdat het veilig is. Daarna kunnen zij de weg oversteken en hun weg verder aan de zijkant vervolgen.

Aan de schoolbuschauffeurs wordt gevraagd om de scholieren zoveel als mogelijk gebruik te laten maken van één uitgang, indien de bus meerdere uitgangen heeft bij het uitstappen. Het liefst de deur in zijn directe omgeving. Zo kan hij als bestuurder de scholieren wederom erop wijzen om eerst goed uit te kijken.

Overige weggebruikers worden gevraagd om de verkeersregels in acht te nemen. Vooral tijdens spitsuur is het raadzaam uw snelheid op de wegen te beperken.  Zo kunt u makkelijk uitwijken voor elke gevaar dat zich kan voordoen en alle narigheden op de openbare weg voorkomen.  

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.