Scholier aangehouden na vechtpartij

De 15-jarige Clifton A. is op vrijdag 23 oktober aangehouden door de politie van Lelydorp, nadat hij een andere leerling heeft verwond. Het schoolhoofd schakelde de politie van Lelydorp in toen hij merkte dat er een vechtpartij gaande was op het schoolerf. De politie ging naar de school voor onderzoek.

Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat Clifton eerder op de dag ruzie had  met een andere scholier. Na de school begonnen die twee te vechten met elkaar. Het latere slachtoffer, ook een medescholier die ter plaatse was, ging tussen de vechtersbazen om hen uit elkaar te halen. Clifton was zo verhit dat hij juist deze scholier die ze uit elkaar haalde, heeft verwond. Hij bracht het slachtoffer drie steken toe met een scherp voorwerp. Het slachtoffer liep letsels op in de rug. Clifton werd door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Het slachtoffer deed het politiebureau met zijn moeder aan en deed aangifte van mishandeling. Hij is voor medische behandeling naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis verwezen. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de verdachte in verzekering gesteld.

Het verdere onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de politie van Jeugdzaken.

 

Een ieder die zich schuldig maakt aan het mishandelen van een ander is strafbaar. Het gevolg van een strafbare handeling is aanhouding en in de meeste gevallen in verzekeringstelling. Jeugdigen die anderen om welke reden dan ook aanvallen en mishandelen zijn strafbaar en moeten instaan voor de consequenties. De politie zal tegen deze jongeren optreden. 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.