Schietincident Lawa gebied eindigt in kappartij

De politie van regio Oost kreeg op dinsdag 3 november de melding dat er op een goudveld nabij de Asisikreek een moord heeft plaatsgevonden.  De Asisikreek is een zijtak van de Lawa rivier.

De politieambtenaren die gestationeerd zijn op Kabanafo koersten naar de plek voor onderzoek. Ter plaatse trof de politie de verdachte P.F aan. Hij gaf te kennen dat hij ongeveer vijf maanden voor een ondernemer op een goudveld nabij  de Asisikreek werkt. Daar verbleef hij met zijn concubine.  Twee weken terug kwam een man van Braziliaanse komaf ook in hetzelfde kamp wonen. Toen P.F. naar het werk vertrok, gaf de Braziliaan te kennen dat hij zou gaan jagen. De Braziliaanse man had een jachtgeweer bij zich. P.F hoorde plotseling vanuit zijn werkplek een schot afgaan en haastte zich naar het kamp. Bij aankomst zag hij zijn partner op de grond liggen met een schotverwonding. Zijn woning was overhoop gehaald en is het goud dat hij in huis had, weggenomen. P.F ging achter de Braziliaan aan die het bos in rende. Hij moet volgens zijn verklaring de Braziliaan hebben dood gekapt met een scherpvoorwerp.  

De verdachte werd aangehouden door de politie en begeleidde hij hen naar de plek waar de Brazilaan door hem moet zijn dood gekapt. De politie trof  geen slachtoffer met kapverwondingen aan. Er waren wel bloedsporen waar te nemen.

Het ontzielde lichaam van de 23-jarige Nono Waike is na afstemming met een lid van het Openbaar ministerie in beslag genomen  voor obductie.  Het jachtgeweer en het scherpvoorwerp zijn door de politie in beslag genomen. 

De politie is op weg naar Paramaribo met de verdachte en het lijk.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.