Samenwerking tussen KPS, MP en Gendarmerie St. Laurent binnenkort een feit

Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft op vrijdag 19 januari 2024 in een meeting met de Militaire Politie (MP) de uitvoering van de wet van 15 november 2017 houdende de goedkeuring van de overeenkomst tussen de Republiek Suriname en de Republiek Frankrijk inzake samenwerking van de politie aan weerszijden van de grens, besproken. Volgens deze overeenkomst zullen het KPS, de MP en de Gendarmerie binnenkort de gemeenschappelijke veiligheid en bestrijding van de grensoverschrijdende misdaad in het grensgebied, tussen de twee bevriende staten, verhogen. In hun nationaal uniform zullen de wetsdienaren van beide staten naast bootpatrouilles op de Marowijne rivier ook vanaf de oever van de Marowijne rivier voet- en auto surveillance tot 2 kilometers landinwaarts op het grondgebied van elk der partijen doen. Het ligt eveneens in de bedoeling om op een later tijdstip helikopter surveillance uit te voeren.

Deze twee staten die al jaren samenwerken op velerlei gebied, hebben de gezamenlijke aanpak van de grensoverschrijdende criminaliteit hoog op hun agenda staan en vindt de launching van de uitvoering van deze overeenkomst op maandag 29 januari plaats.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.