Samenwerking Digitale Recherche en Command Center werpt vruchten af

De samenwerking tussen onder andere de verschillende politie bureaus, de specialistische eenheden van de politie en de afdeling Digitale Recherche van de Politie en het Command Center is goed en productief te noemen. Via de Digitale Recherche worden veel beelden van gepleegde strafbare feiten veilig gesteld, waarvan verdachten reeds in beeld zijn gebracht. Verdachten van ernstige strafbare feiten zoals berovingen, zijn met behulp van de door de Command Center verstrekte beelden, zichtbaar gemaakt, opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld. Ook een autobestuurder in en “hit and Run” aanrijding is met ondersteuning van het Command Center achterhaald. Deze automobilist was namelijk door gereden nadat hij een aanrijding had veroorzaakt.
De Digitale recherche heeft onlangs ook twee zaktelefoon dieven met behulp van de technologie zichtbaar gemaakt waardoor zij konden worden aangehouden en de gestolen mobiele telefoontoestellen terug zijn gevonden en afgestaan aan de rechtmatige eigenaren.
De leidinggevende van de afdeling Digitale Recherche roept burgers op om foto’s of filmmateriaal die zij hebben, met betrekking tot gepleegde strafbare feiten in Suriname door te sturen naar zijn afdeling op het app-nummer: 8744580.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.