Ruzie tussen vriend en vriendin brengt verduisteringszaak aan het licht; vijf verdachten aangehouden

De politie van het bureau Latour heeft op maandag 9 en dinsdag 10 november vijf verdachten aangehouden. Dit vijftal dat werkzaam was bij het hoofdkantoor van een bedrijf aan de Industrieweg-Zuid wordt ervan verdacht zich op verschillende momenten van het lopend jaar schuldig te hebben gemaakt aan verduistering van een groot geldbedrag in Surinaamse Dollar.
Eén van de verdachten, de 27-jarige Ketura G. kreeg eerder in de maand november ruzie met haar vriend. De vriend die op de hoogte was van de verduisteringspraktijken van zijn vriendin, belde op zondag 8 november met de eigenares van het bedrijf en stelde haar in kennis van de verduisteringspraktijken.
De eigenares, stelde binnen het bedrijf een onderzoek in, waarbij bleek dat er inderdaad op verschillende tijdstippen van dit jaar een groot geldbedrag is verduisterd door haar werknemer(s). De benadeelde wendde zich in de late avond van 8 november tot de politie en deed aangifte.
In eerste instantie werden drie verdachten aangehouden en op een later tijdstip nog twee anderen. Het gaat in deze om Ketura G. (27), Alexandro K., Audrey K. en Bharti D. allen 25 jaar en de 20-jarige Parveen R. Laatst genoemde werkt inmiddels niet meer voor het bedrijf.
Alle vijf verdachten hebben op dezelfde werkwijze de gelden van het bedrijf ontvreemd. Wanneer klanten zich naar de zaak begaven om wat te kopen, werd dit aangeslagen op de kasregister, maar naderhand werd de opdracht weer gecanceld. Alle gelden van de gecancelde betalingen werden vervolgens ten eigen bate gebruikt.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn alle vijf verdachten in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.