Ruzie tussen familie om gestolen rugspuit eindigt in zware mishandeling met dodelijk afloop

De 43-jarige Harvey Misidjan is op maandag 6 maart 2023, na door een oom, diens zoon en een neef te zijn mishandeld aan de Oost-Westverbinding in het district Commewijne, komen te overlijden.

De politie van Regio Oost kreeg omstreeks 08.30 uur van die dag een melding binnen van een vechtpartij aan de Oost-Westverbinding nabij km 58, waarbij het slachtoffer het bewustzijn had verloren. Bij aankomst van de wetsdienaren op voormelde locatie vertoonde het slachtoffer Harvey geen tekenen van leven meer. Een arts stelde officieel de dood van Harvey vast. Het slachtoffer had naast de zware letsels aan zijn benen ook een steekverwonding nabij zijn rechteroor opgelopen.

Het voorlopige onderzoek heeft uitgewezen dat de familie Misidjan die te Oost-Westverbinding woonachtig is, ruzie kregen om een gestolen rugspuit. De 63-jarige Louis M., zijnde een oom van Harvey vermoedde dat zijn neefje meer van de diefstal af moest weten. Samen met zijn 31-jarige zoon Cose M. en een ander neefje Junnery A. (24), begaven de drie manspersonen zich naar de woning van Harvey. Louis was gewapend met een scherp voorwerp en een jachtgeweer en zijn zoon alleen met een scherp voorwerp. Zij renden het terrein van Harvey op en vielen hem gelijk aan. Hij werd op de grond gedrukt, gekneveld en zwaar mishandeld, terwijl het neefje Junnery toekeek. De vrouw van Harvey rende naar de buren voor hulp en schakelde de politie in. Na de mishandeling namen Cose en Junnery een gascilinder weg uit de woning van het slachtoffer en verliet het drietal de plek. Toen de vrouw terugkeerde naar haar woning vertoonde haar man geen teken van leven meer.

De drie verdachten werden enkele uren na hun daad door de politie van Moengo en medewerkers van de afdeling Kapitale Delicten (KD) opgespoord en aangehouden. De scherpe voorwerpen zijn nog niet achterhaald. Op aanwijzing van Cose is het jachtgeweer gevonden en in beslag genomen. Hierna is het drietal ter voorgeleiding overgebracht naar de afdeling KD.

Het ontzielde lichaam van Harvey is in opdracht van het Openbaar Ministerie (O.M.) door de politie obductie in beslag genomen, terwijl Louis, Cose en Junnery na afstemming met het O.M. in verzekering zijn gesteld. De afdeling KD is belast met het verder onderzoek in deze zaak.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.