Ruzie om afgifte mobiele telefoon kost jongeman het leven

De 36-jarige Orveo Fonkel is in de avond van vrijdag 15 juni tijdens een ruzie met twee broers voor een winkel te Atjonie neergestoken. Het slachtoffer rende weg, maar zeeg na ongeveer 100 meters neer en overleed ter plaatse.
De politie van Atjonie deed na de melding van de steekpartij met dodelijke afloop de plek aan. Daar aangekomen werd het levenloze lichaam van Orveo aangetroffen. De twee verdachten hadden zich inmiddels uit de voeten gemaakt.
Volgens verklaringen van ooggetuigen kreeg het slachtoffer ruzie met de twee verdachten. De broers begaven zich naar een winkel te Atjonie, kochten twee scherpe voorwerpen, waarmee zij zich bewapenden en Orveo opwachtten.
Orveo moest van een familielid van de twee broers uit Paramaribo een mobiele telefoontoestel hebben meegekregen om aan de zus van de twee verdachten af te geven. De zus kreeg het toestel nooit en stelde haar twee broers hiervan in kennis.
Bij het zien van Orveo vroegen de broers hem om rekenschap. Er ontstond een ruzie die uit de hand liep. De twee broers brachten Orveo steekverwondingen toe ter hoogte van zijn borststreek.
Het ontzielde lichaam is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen.
Het gelukte de politie van Brownsweg één van de broers, de 31-jarige Maikel A. op zaterdag 16 juni te Brownsweg aan te houden. Aan de opsporing van de 2e broer die bekend staat als ‘Sabatin’ wordt gewerkt. De scherpe voorwerpen zijn vooralsnog niet terecht.
Maikel is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.