Ruzie eindigt in steekpartij met dodelijke afloop

De politie van het ressort Centrum kreeg in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 oktober het bericht dat een steekpartij zich had voorgedaan te Grote Combé. Bij aankomst op de plek trof de politie het slachtoffer Candia Amier met een steekverwonding in de borststreek aan. Candia kwam kort na de komst van de politie op de plek te overlijden. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast. De 19-jarige verdachte Kelton, A. werd ter plaatse aangetroffen en aangehouden.

Volgens verklaring van Kelton had hij een relatie van 9 maanden met Candia en waren zij reeds 2 maanden uit elkaar. Vanaf het begin van die relatie werd hij door Candia mishandeld.   Donderdagavond bevond Kelton zich in een café te Grote Combe. Op een bepaald moment  kwam Candia ook in het café. Omdat Kelton met andere mannen stond te praten, werd het latere slachtoffer jaloers. Hij liep naar Kelton toe en raakten de heren in een woordenwisseling. Dit ging over in een handgemeen.  De vechtersbazen werden door een wachter uit elkaar gehaald. Kelton schakelde toen de politie in.

Tijdens het wachten op de wetsdienaren, kwam Candia weer op hem af om met hem te vechten.  Toen Candia op hem afkwam,  bracht Kelton hem een steekverwonding toe met een scherp voorwerp. Candia rende de straat op en zeeg na enkele meters neer.   Kelton probeerde het slachtoffer te reanimeren.

Kelton werd door de politie aangehouden en overgebracht naar het bureau. Het scherpvoorwerp is aangetroffen en in beslag genomen. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is het lijk in beslag genomen. Hangende het verdere onderzoek is Kelton in verzekering gesteld.

De zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.