Roy aangehouden voor uitstaande boetes 2016

Leden van het Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) voerden op dinsdag 06 november reguliere wegcontrole in het ressort Uitvlugt uit, waarbij werd nagegaan of autobestuurders  verkeersvonissen op hun naam hebben.

Bij deze controle werd de 50-jarige autobestuurder Roy staande gehouden, nadat bleek dat hij drie verkeersvonnissen op zijn naam heeft staan. Roy werd hiervan in kennis gesteld en verklaarde zich nog goed te heugen beboet te zijn geworden voor verkeersovertredingen in het jaar 2016. Deze bestuurder weigerde te voldoen aan de door de rechter opgelegde straf.
De wetsdienaren gingen over tot de aanhouding van Roy.  Om zich te onttrekken aan zijn aanhouding verzette hij zich hevig. Ondanks zijn verzet gelukte het de politieambtenaren op gegeven moment  de autobestuurder aan te houden en over te brengen naar het politiebureau.

Bij aankomst op het politiebureau besloot de verdachte in plaats van de celstraf alsnog de boete te betalen.

Roy werd voorgeleid bij de aanwezige hulp officier van justitie en na het betalen van de boete is de verdachte na een ernstige waarschuwing heengezonden.

Roy is in het jaar 2016 tijdens verkeerscontrole op de bon gezet voor de overtredingen: overschrijden van de maximum snelheid, rijden op de openbare weg zonder zijn voertuig te hebben herkeurd en rijden zonder gordel om.
Voor deze boetes moest de overtreder volgens de opgelegde straf van de rechter SRD 700 betalen of als compensatie 17 dagen in een strafinrichting door brengen.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.